Fotó: Facebook/Olteán Csongor

Vodka vagy likőrös csoki? Részegen vezetett az RMDSZ államtitkára – lemondott (FRISSÍTVE)

A magyar kommentelők pedig büszkék rá. De miért is?

Hirdetés

Lemondott tisztségéről Olteán Csongor, az RMDSZ ifjúsági államtitkára, miután péntek hajnalban ittas vezetés közben lebukott.

A bejelentést ő maga tette meg Facebook-oldalán a következőképpen:

„Ma hajnalban ittas vezetésen értek tetten Sepsiszentgyörgyön. Nincs mentségem a tettemre, amiért vállalom a következményeket. Az ittas vezetés semmilyen körülmények között nem elfogadható, az esetemben kiváltképp nem, hiszen összeegyeztethetetlen közszereplői minőségemmel is. Nem szeretnék rossz üzenetet továbbítani a fiatalok felé, éppen ezért az első dolgom az volt, hogy beadtam a lemondásomat az államtitkári tisztségemről.”

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, miniszterelnök-helyettes nem tétlenkedett sokat, el is fogadta a lemondást, és továbbította azt a miniszterelnöknek. Mint írta, ami történt, elfogadhatatlan, de nem kívánják a továbbiakban kommentálni az ügyet.

Az eset legnagyobb érdekessége viszont a nép reakciója.

Sokat elmond ugyanis a jobbágyszellemről a kommentszekció: a legtöbben valósággal pajzsra emelik Olteánt, akinek szerintük egy ilyen „apró kis botlásért” még igazán nem kellene lemondania.

Hirdetés

Sokan egyenesen büszkék rá, hiszen azzal, hogy lemond, hogy vállalja a felelősséget, megmutatja, milyen gerinces a magyar, példát ad a románoknak.

Megrovást alig kap.

„Vodka vagy likőrös csoki? Ha csak utóbbi, akkor nem kell lemondani” – vágja ketté például a gordiuszi csomót egy engedékeny kommentelő.

„Gratulálok! További kitartást a józanságban” – szemléli a dolog pozitív oldalát egy másik.

Persze érthető, megfogták szegényt a policok.

A Kovászna megyei rendőrség szerint a politikus szervezetében 0,43 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt mértek a közúti ellenőrzéskor.  Ez viszont a hatályos törvény által küszöbértékként megszabott a 0,80 gramm/liter véralkohol-koncentráció fölött van és bűnvádi eljárást von maga után. A jogszabály szerint egytől 5 évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható a sofőrre.

Hirdetés