Vesztegetés miatt kihívták rá a rendőrök a korrupcióellenes kollégákat, erre megint meg akarta vesztegetni őket

Van, aki egyszerűen nem képes elfogadni, hogy nem feltétlenül lehet mindent korrupcióval elintézni.

Hirdetés

Bár Romániát továbbra is a korrupció melegágyaként ismerjük, azért azt is e kell mondani, hogy nem mindenkit lehet megvesztegetni. Viszont van, aki ezt egyszerűen képtelen felfogni.

Így járt az a brăilai férfi is, aki most közelebbről is megismeri a romániai igazságszolgáltatási rendszer működését, miután többször is megpróbálta lefizetni az őt garázdaság miatt előállító rendőröket.

Az incidens még június végén történt, amikor a férfi tettlegességig fajuló szóváltásba keveredett a helyi művelődési házban, és megütött egy nőt.

A kihívott rendőrök előtt nem volt hajlandó igazolni magát, sőt agresszívan kezdett viselkedni, ezért bevitték az őrsre.

Itt közölték vele, hogy szabálysértési bírságot rónak ki rá, amiért nem volt hajlandó igazolni magát, de persze becsületsértés és garázdaság miatt is, sőt ha a megütött nő feljelentést tesz, akkor büntetőeljárás is indulhat ellene bántalmazás miatt.

A férfi ekkor beindult: közölte, hogy külföldön dolgozik, és hamarosan vissza kell utaznia Franciaországba. A felesége pénztárcájában viszont van 6000 lej, amiből ő

hajlandó 1500 lejt adni nekik, hogy lerendezzék az ügyet.

Amikor megtudta, hogy az egyik rendőr az őrs parancsnoka, neki plusz 500 lejt ígért.

A rendőrök azonban nem voltak hajlandóak kötélnek állni. A férfi viszont váltig erősködött, hogy igenis fogadják el a vesztegetést – annyira hajthatatlan volt, hogy nem volt mit tenni, kihívták a megyei korrupcióellenes hatóság illetékeseit.

Hirdetés

De az ügy itt nem ért véget.

Másnapra beidézték a rendőrkapitányság bűnügyi osztályára, ahol két rendőr közölte vele, hogy a neki felrótt szabálysértések mindegyikéért egyenként 1000 lejes bírsággal sújtják.

Ekkor a férfi a zsebébe nyúlt, és

letett eléjük ezer lejt az íróasztalra, mondván: eltehetik, ha nem büntetik meg.

A rendőrök azonban továbbra sem álltak kötélnek, sőt ismét feljelentették, az illetékes bíróság pedig a napokban hagyta jóvá a büntetőeljárás megkezdését ellene.

Így aztán egyszerű garázdaság miatti bírság miatt most kettőtől hét évig terjedő szabadságvesztésre számíthat vesztegetés kísérlete miatt.

Hirdetés