Vért találtak egy Kolozsvárról induló WizzAir-járat csomagterében

Disznóvágás határok nélkül?

Hirdetés

Vérnyomokat találtak a WizzAir Kolozsvárról Liverpoolba repülő november 13-ai járatának csomagterében, ezért az utasok poggyászait visszaszállították Kolozsvárra – írja a Știri de Cluj hírportál.

Az egyik utas beszámolója szerint amikor a járat leszállt Liverpoolban, az utasok pedig leszálltak a gépről, a csomagtér kinyitásakor a reptéri dolgozók vérnyomokat találtak. A poggyászukra várakozó utasokkal két óra múlva közölték, hogy a liverpooli reptér illetékesei úgy döntöttek: a csomagok visszatérnek Kolozsvárra, miután nem sikerült megállapítani, hogy emberi vagy állati vér szivárog az egyik bőröndből.

A WizzAir azt közölte az ügyben, hogy a csomagok visszaszállítása biztonsági intézkedés volt. A liverpooli reptéren ugyanis találtak egy csomagot, amiben „különféle élelmiszerek voltak”, szivárgott belőle a vér, ami a többi bőröndöt is beszennyezte.

A tényekből nem olyan nehéz kikövetkeztetni, milyen történet lehet az incidens mögött: hazalátogatott egy Nagy-Britanniában dolgozó honfitársunk, majd a családi disznóvágás után felpakolták kolbásszal és karajjal, amit a hazai ízekre vágyó utasunk légi úton próbált eljuttatni a fagyasztóig.

Hirdetés