Versenyvizsgát szervezett saját magának, de egyedüli jelöltként a második helyen végzett

A rekordok könyvébe illő mutatványt egy megyei önkormányzati főmufti hozta össze, aki még a vizsgatételeket is összeállította, a végén mégis ő lepődött meg a legjobban.

Hirdetés

Nevessünk egy picit – ne kárörvendően, hanem olyan jóízűen – a Iași megyei önkormányzat vagyonkezelő irodájának ideiglenesen kinevezett igazgatóján, akinek sikerült összehoznia egy olyan munkahelyi sztorit, amit szerintünk már most szeretne mihamarabb elfelejteni (de nem fog).

Szóval az történt, hogy hősünknek – Iogen Gânju a neve – elege lett abból, hogy immár negyedik éve csak megbízottként vezeti a vagyonkezelő irodát, ezért úgy érezte, versenyvizsgát kell szerveznie, hogy az a bizonyos kényelmes irodai szék legyen már elfoglalva rendesen, ahogy kell.

És mit ad Isten: a jelentkezési kritériumokat, és a versenyvizsga tételeit is ő állította össze, ráadásul rajta kívül senki más nem jelentkezett a megmérettetésre. Trükközésről, csalásról, kenegetésről így szó sem lehetett, mert minek.

El is jött a Nagy Nap, és Gânju úr meg is jelent a (saját maga által megszervezett) vizsgán, a profik magabiztosságával előrántotta a golyóstollát, na de meg-le-pe-tés: az írásbelin elbukott, nem érte el az elégséges pontszámot (a 80-ból csak 68-at hozott össze)…

Hirdetés

Általában nem olyan nagy szégyen második helyen végezni, de amikor a saját szervezésű versenyeden ezt egyetlen versenyzőként hozod össze…

Nem kéne szólni a Guinness-nek?

Hirdetés