Végigsöpört a vihar a fél országon, tízezrek maradtak áram nélkül

A hirtelen lezúduló csapadék több településen árasztott el utcákat, pincéket, alagsorokat. Hosszú éjszakájuk volt a tűzoltóknak.

Hirdetés

Huszonkét megyében, 51 településen okozott károkat a péntek éjszaka tomboló vihar, jó ideig több megyei és országút járhatatlanná vált a szakadó eső okozta áradások miatt.

A készenléti felügyelőség (ISU) szombati közleménye szerint Fehér, Arad, Bihar, Brassó, Kolozs, Krassó-Szörény, Kovászna, Maros, Szatmár, Temes és Máramaros megyében is helyszíneltek a tűzoltók az éjszaka folyamán, a hirtelen lezúduló csapadék több településen árasztott el utcákat, pincéket, alagsorokat.

Maros megyében az éjszaka folyamán négy alkalommal kapott figyelmeztetést a lakosság a szélsőséges időjárás miatt, közel száz kicsavart fát kellett eltávolítani az utakról, háztetőkről és autókról, szerencsére senki nem sérült meg – számolt be a Székelyhon.

A vihar miatt 162 településen összesen 60 290 fogyasztó maradt áram nélkül. Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga riasztást rendelt el, amely az egész országra érvényes szombat estig. Az előrejelzések szerint a következő négy hétben is hasonló időjárásban lesz részünk: a nehezen elviselhető kánikulát viharok, záporok szakítják meg.

Hirdetés