Védelmi minisztérium: nyugi, nem tartanak amerikai harckocsikonvojok Romániából Ukrajnába

Újabb álhírekkel próbálnak egyesek pánikot és feszültséget kelteni.

Hirdetés

Az ukrajnai orosz invázió farvizén számos álhír kelt szárnyra, amelyek legfőbb célja a kattintásvadászat mellett a feszültség- és pánikkeltés az emberek körében.

A legújabb őrület miatt ismét meg kellett szólalnia a bukaresti védelmi minisztériumnak is, ugyanis az a hír kezdett el terjedni, hogy Romániából amerikai páncéloskonvojok tartanak Ukrajnába.

Az ehhez mellékelt felvételeken valóban Romániában vonuló amerikai harckocsik láthatók –

csak éppen nem Ukrajna irányába tartottak.

A tárca szerint az Egyesült Államok 2. lovassági ezredének nemrég Romániába vezényelt egységeinek tagjai láthatók a képeken, akik a Konstanca megyei Mihail Kogălniceanu támaszponton állomásoznak.

Hirdetés

A harckocsizók szerdán a román hadsereg katonai rendészetéhez tartozó járműveinek felvezetésével a babadagi lőtérre vonultak, ahol román és más szövetséges egységekkel együtt lőgyakorlatot tartottak.

A minisztérium jelezte: mivel a NATO keleti szárnyának megerősítésére Romániába vezényelt csapatok számára folyamatosan rendeznek ilyen és ehhez hasonló gyakorlatokat,

a közeljövőben gyakran lehet majd az utakon ilyen amerikai, belga, francia, brit vagy olasz egységeket látni.

Úgyhogy ismét csak egy dolgot tudunk javasolni: igyekezzen mindenki hiteles forrásokból tájékozódni, különösen az ilyen témákban, mivel az álhírek csak fölöslegesen szítják a kedélyeket.

Hirdetés