Vasárnapi hírmix: Kovászna megyében egy ház udvarán kötött ki egy NATO-harcjármű

Jövő héten elérheti, sőt meghaladhatja az ezer kilométert az átadott romániai autósztrádák hossza.

Hirdetés

Egy bedrogozott férfi ezúttal pisztollyal fenyegetett meg valakit

A nagybányai rendőrök egy 32 éves férfi autójában három légpisztolyt és hozzájuk való lőszert, valamint kábítószergyanús anyagot találtak, miután a szombatról vasárnapra virradó éjszaka fegyverrel megfenyegetett és üldözött egy másik férfit a város utcáin. A Máramaros megyei rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint éjjel fél 3 körül egy férfi az 112-es segélyhívószámon jelentette, hogy veszélyben érzi magát. A helyszínre kiszálló rendőröknek a 36 éves férfi azt mondta, hogy egy szürke személygépkocsit vezető férfi követte őt és pisztollyal megfenyegette az utcán. A rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 32 éves nagybányai férfit, akinek az autójában 3 légpisztolyt és a hozzájuk való lőszert, valamint egy csúszózáras műanyag tasakban kristályos fehér anyagot találtak. A rendőrök megszondáztatták a 32 éves férfit, de az eredmény negatív volt. A drogteszt viszont három tiltott szert is kimutatott a szervezetében. A megfenyegetett 36 éves férfit eléggé megviselték az események, sokkot kapott az incidens miatt, egészségügyi ellátásra szorult.

Páncélozott jármű a vasárnapi ebéd mellé?

Naná! A Kovászna megyei Csernátonban meg is mutatták, hogyan lehetséges ez, ugyanis egy családi ház udvarán kötött ki egy páncélozott NATO-jármű. A baleset vasárnap délben történt, egy a nagysinki (Cincu) harccsoporthoz tartozó harcjármű letért az úttestről, kidöntötte egy ház kerítését és az udvaron állt meg. A Digi24 beszámolója szerint a környéken lezárták a forgalmat, az ügyben pedig vizsgálatot indítottak.

Hirdetés

Dicső nap a romániai autópályák történetében?

Úgy tűnik, hogy több évtizedes várakozás után, jövő pénteken elérheti az 1000 kilométert a romániai autópályák összhossza. Sorin Grindeanu közlekedési miniszter keddi nyilatkozata után még úgy tűnt, hogy ez az ünnepélyes pillanat csak jövőre következhet be, de a Pro Infrastructură Egyesület ennél optimistább. A Digi24 cikke számolt be arról, hogy az említett egyesület szerint jövő héten átadhatják az észak-erdélyi autópálya Szilágynagyfalu és Berettyószéplak közötti szakaszát. Ez a 13,5 kilométeres szakasz lesz egyébként az első Szilágy megyében átadott sztrádaszakasz. A török Nurol cég által megvalósított szakasz átadása épp csak egy „kicsit késett” – a román bürokrácia miatt – , eredetileg júniusra tervezték. A Pro Infrastruktúra információi szerint szeptember 22-én, pénteken történhet meg a szakasz átadása – de, ahogy az lenni szokott, még akár változhat is a dátumon.

Hirdetés