Van ahol már ételkihordó autót is bérelhet, ha éjszaka furikázna egy kicsit illegalitásban

Románia mondjuk mindig is így működött: ha vannak szabályok, a nép hamar kitalálja, hogyan szegheti meg őket.

Hirdetés

A Digi24 szúrt ki egy hirdetést a neten, amelyben egy bukaresti fiatalember kívánja bérbe adni autóját.

Ebben még semmi különös nem lenne, csakhogy az autó egy ismert ételkihordó cég logójával van ellátva, és este 10 után lehet kibérelni tőle, azzal a céllal, hogy a bérlő megússza az éjszakai kijárási tilalom megszegéséért járó büntetést.

A fiatalember – aki bevallása szerint maga is az említett cégnél dolgozik, de rájött, hogy úgy is „csinálhat pénzt”, ha otthon ül – szerint ugyanis a rendőrök nem állítják meg a futárokat, a nagyobb hitelesség kedvéért pedig speciális ételkihordó dobozt is a bérlő rendelkezésére bocsát.

Az ár pedig 50 lej éjszakánként. (Az egyszeri állampolgár máris elkezd fejben kalkulálni, és meg is állapítja, ez bizony tényleg jobb, mint az akár több ezer lejes büntetés.) Legalábbis ez a próbaár, a fiatalember ugyanis most teszteli a hirdetést, a Digi24 riportere volt állítása szerint a harmadik érdeklődő (persze a srác nem tudta, hogy egy újságíróval beszél, és hogy rászedték).

A hirdető a cég nevére kiállított nyilatkozatot is ad az autó mellé igény esetén. De igazából a nyilatkozatot a bérlő is kitöltheti magának, „az is ugyanolyan hamis, mint amit ő adna”.

Hirdetés

„Ezek mellett az idióta szabályok mellett egy kis illegalitás senkit sem fog megölni” – mondja a hirdető a telefonban, nem is sejtve, hogy ezzel a tévében is benne lesz. Hát így mennek a dolgok errefelé…

Hirdetés