Van a hegyekben egy jól felszerelt menedékház? Csapassunk egy bulikát, és zúzzuk szét a helyet!

Piroska nagymamája nálunk nem a farkastól félne.

Hirdetés

Beszélnünk kell!

Van a Baj-hegységben (Munții Baiului), Prahova Megyében, Comarnic város közelében egy menedékház 1180 méter magasan egy turistaútvonal mellett. Az eredetileg a hetvenes években épült menedékházat 2017-ben önkéntesek segítségével, közadakozásból újította fel az Ember a hegyen („Om pe munte”) egyesület Constantin Ţăposu elnök vezetésével, így egy 20 ember befogadására alkalmas, jól felszerelt tipptop kis menedékház várja a megfáradt kirándulókat teljesen díjmentesen. A házban napelemek révén még elektromos áram is van.

A kirándulók bármikor megszállhattak a faházban, de előzetes egyeztetéssel iskolai csoportok számára is le lehet foglalni az Iskola másképp program keretében.

Az utóbbi időben azonban a városi kokálárok körében is híre ment, hogy fent a hegyekben van egy ingyen kecó, el is indultak hát a BMW-ikkel megnézni, mi a helyzet. Constantin Ţăposu szerint a többnapos baráti ivászatoktól a karácsnyi és szilveszteri bulikig terjed a hely kihasználtsági listája, és bár egyre több turista részéről érkezik hozzájuk panasz, miszerint nem tudtak megpihenni a menedékházban a helyi bulibárók miatt, tulajdonképpen jogilag nem tehettek semmit.

Hétfőn azonban az Ember a hegyen elnökének (ezt mindig le akartam írni!) is elgurult az összes gyógyszere (még a szögletesek és a rombusz alakúak is), amikor kapott pár képet a közösségi finanszírozásból helyrehozott faház aktuális állapotáról, a legutóbbi bulihentesek ugyanis eléggé szétbarmolták a helyet. Nem elég, hogy szanaszét hagytak maguk után mindent, összetörték a fabudi ajtaját, és a házban is sok mindent megrongáltak, de még a vendégpapucsokat is ellopták, amiket szintén közadakozásból vásároltak.

Constantin Ţăposu így most fájó szívvel bár, de bekeményít.

Hirdetés

A menedékház eddig tárt ajtaján ezentúl lakat fityeg, amelynek számkódját a turisták telefonon tudhatják meg személyes adataik közlése után.

A Kárpátkanyarban megtörtént eset bemutatja, hogy nemcsak a politikusok bűne, hogy olyan szar minden, amilyen, hanem az állampolgároké is.

Ţăposu szerencsére közben arról is hírt adott, hogy vannak jóérzésű állampolgárok is az országban: pár arra járó kiránduló kitakarított a bulimajmok után.

Hirdetés