Vakon tapogatózik, de egy nyilvánvaló következtetést már levont az ügyészség a szeméttelepen landolt rejtélyes levélszavazatokról

A magyarországi parlamenti választások erdélyi szavazatai közül tizenhármat a médiacirkusz kedvéért szórták szét Marosvásárhely mellett.

Hirdetés

Nincsenek ujjlenyomatok a tavaszi magyarországi választások előtt egy Marosvásárhely melletti illegális szeméttelepen landolt levélszavazatokon, és a helyszínen térfigyelő kamerák sem voltak, így a Maros megyei ügyészség továbbra sem tud semmit arról, hogyan kerültek Jedd területére a magyar ellenzékre leadott, egyébként azonosítószám hiányában érvénytelen szavazatok. Halvány reményt jelenthet, hogy a papírmaradványokat Bukarestbe küldték biokriminalisztikai vizsgálatokra, a nyomozás tehát hozhat még meglepetéseket.

Mircea Galina, a Maros megyei ügyészség szóvivője a magyarországi sajtónak megerősítette, hogy 13 kitöltött szavazólapról és néhány üres borítékról van szó, melyek Maros és Hargita megye területéről bárhonnan származhattak. Azt feltételezik, hogy postaládákból szedték ki ezeket, majd kitöltés után szándékosan úgy semmisítették meg, hogy a közben ismeretlen telefonszámról helyszínre riadóztatott sajtó felkapja az ügyet.

Hirdetés