Újszülöttek szervezetében is kimutatták a vírust, közben újabb fertőzöttek haltak meg

Temesváron derült ki, hogy a csecsemők fertőzöttek.

Hirdetés

Nem hátrál egyelőre a koronavírus-járvány: hétfőn késő este kiderült, hogy az előző bejelentés óta újabb nyolc koronavírussal fertőzött személy halt meg Romániában, ezzel 176-ra nőtt a COVID-19 halálos áldozatainak száma.

Meghalt egy 78 éves, Suceava megyei férfi, egy 79 éves, Suceava megyei nő, egy 65 éves, Suceava megyei nő, egy 41 éves, Suceava megyei férfi, egy 66 éves, Suceava megyei férfi, egy 42 éves Szatmár megyei férfi, egy 66 éves Szatmár megyei férfi, és egy 83 éves, Beszterce-Naszód megyei férfi.

Többségük több más betegségben is szenvedett.

Eközben a temesvári kórházban azért fújtak riadót, mert tíz újszülöttnél mutatták ki a koronavírus jelenlétét a temesvári kórházban.

A tesztet elvégezték minden gyerek édesanyjánál is, a kismamák teszteredményei negatívak.

Hirdetés

Az első jelentések szerint április 1-jén 49 kismamától és ugyanennyi újszülöttől vettek mintát. A teszteket április 5-én és 6-án dolgozták fel. Tíz újszülöttnél pozitív eredményt kaptak. Az összes kismama teszteredménye negatív volt. A tíz kisbabából, akiknek pozitív volt a teszteredménye kilencet időközben már kiadtak a kórházból, valamennyien tünetmentesek.

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter sürgős epidemiológiai vizsgálatot rendelt el és azt mondta: ismét le kell tesztelni az újszülötteket, a családjaikat és a szülészet személyzetét.

Hirdetés