Illusztráció | A fotó egy kolozsvári koncerten készült

Új lopási módszer hódít külföldön, persze, román állampolgárok közreműködésével

Egy metál koncert alatt nem nagy kihívás ellopni két tucat mobiltelefont, főleg ha egy fürdőruha is van az emberen, amibe el lehet süllyeszteni a zsákmányt.

Hirdetés

Elég gyorsan terjed egy új, kétség kívül találékony lopási módszer külföldön: újabban rockkoncerteken szabadítják meg mobiltelefonjuktól a gyanútlan pogózókat, a zsákmányt pedig a ruha alá felvett feszes fürdőruhába vagy biciklinadrágba rejtik. Egyetlen este leforgása alatt minimum 20, de akár 62 telefont is összelopkodnak így az elmés tolvajok.

Nem vennénk rá mérget, hogy román „találmány” lenne, és valószínűleg nem csak ők alkalmazzák a módszert, de tény: az utóbbi időben több román állampolgárt is elkaptak és bebörtönöztek emiatt. Legutóbb egy, a Manchester Arénában tartott Slipknot koncerten fogtak el egy 34 és egy 33 éves honfitársunkat, a fürdőruhájukban összesen 24 mobiltelefont, pénzt és koncertjegyeket találtak. A rendőrség szerint kihasználták, hogy a koncerten fel-le ugráltak a metálosok, és egy óvatlan pillanatban lenyúlták a telefonjaikat. A büntetőeljárásuk elég gyorsan lezajlott, máris megkezdték a négy, illetve nyolc hónapos börtönbüntetésük letöltését.

Korábban hasonló módszerrel bukott le egy férfi Amszterdamban, aki biciklinadrágjába 30 telefont gyömöszölt, még régebben pedig Spanyolországban történt hasonló eset, szintén román elkövetőkkel.

Nem árt itthon sem vigyázni értékeinkre rockkoncertek idején, az is biztos.

Hirdetés