Új gyerekkötet „pusztít” a román könyvpiacon: Koronácska-Vírusocska kalandjai

Harry Potter, fogd meg a sörömet!

Hirdetés

Itt állunk (ülünk, heverünk, toporgunk, fertőzően hülye Facebook-profilképeket teszünk ki, leborotváljuk a szőrzetünket, már akinek van, verjük a fejünket a falba és a sor hosszan folytatható) a világjárvány kellős közepén, néha azt se tudjuk, hogy szedjük ki a tűket a fenekünkből, és akkor szembejön ez a világra szóló újdonság, melynek ereje az angyali üdvözletével vetekszik. És csak szólunk: ez nem vicc. Ez a valóság.

Egy formatervezőből személyi edzővé, önfejlesztési tanácsadóvá és (gyermek)írónővé vedlett hölgy, Bizonyos Adriana Nicoleta Zamfir kapta kacsóit (meg egy klaviatúrát) és írt egy vadonatúj gyermekkönyvet. Ezzel eddig semmi baj nincs. Ahol annyi van, elfér még egy. És ne feledjük, J. K. Rawling is a konyhából indult és a világ legnépszerűbb könyvei örökranglistájának top tízében végezte.

Amire az egyszeri néző kicsit felvonja a szemöldökét (na jó, nem kicsit), különösen a jelenlegi állapotban, a könyv témája, illetve az erre utaló cím. Amely így hangzik, művészi fordításban:

Koronácska-Vírusocska kalandjai a csudakék bolygón

Kevésbé művészi, ám tükrösebb fordításban pedig így:

Koronavíruska kalandjai a szép és kék Földön

Őszintén, hogy a francba lehet ilyen témát választani, ilyen címmel, pont most? Ráadásul ilyen édibédi-cukimuki nevet adni az egész világot fenyegető kórokozónak? Ünnepélyesen megígérjük, igyekszünk beszerezni a minden valószínűség szerint irodalomtörténeti jelentőségű kötetet – nagyobb összeget nem mernénk rátenni, de elképzelhető, hogy ez a világ első koronavírusos gyermekkönyve –, elolvassuk, majd méltóképpen recenzáljuk. Addig is nem tudjuk, hirtelen röhögjük le a galambokat a háztetőről vagy hosszan sírdogáljunk e potenciálisan virális bestseller láttán.

Hirdetés