Úgy elhajtották a sztrájkoló kudzsiri fegyvergyári dolgozók az AUR politikusait, hogy öröm nézni (VIDEÓval)

Az AUR kampányol, és attól sem riad vissza, hogy járókelőket fizessen le egy-egy párteseményen való részvételért.

Hirdetés

Mi is írtunk róla, hogy a két kudzsiri fegyvergyár dolgozói péntek óta az utcán vannak, mivel ahhoz képest, hogy milyen fontos ágazatról van szó, illetve hogy hogyan alakul a katonai helyzet a szomszédban, éhbérért, sok esetben kevesebb mint havi 2000 lejért kell dolgozniuk.

Az ilyen alkalmakat sokszor használják ki a politikusok is arra, hogy a jogosan elégedetlenkedő emberek közé vegyülve, empátiát mímelve növeljék népszerűségüket, illetve hogy az elégedetlenkedőknek fűt-fát ígérve megnyerjék maguknak a szavazataikat.

A kudzsiri tüntetőket a mapi romániai trashpolitizálás fekete öves, sokdanos mesterei, a Románok Egységéért Szövetség (SUR) politikusai találták meg, hátha sikerül élősködni egy kicsit a két állami tulajdonú cég alkalmazottainak tiltakozó megmozdulásán.

Nos, nem sikerült.

Amint a szélsőséges párt helyi, Fehér megyei képviselője, Daniel Rusu és sleppje kiszállt az AUR logójával és kampányszlogenjeivel gondosan kidekorált autóból, a tüntető dolgozók azonnal „kezelésbe vették.”

Nem bántalmazták ugyan tettleg, de verbális úton keresetlen kifejezésekkel hozták a tudomására, hogy legyen szíves eltakarodni, mivel nem politikai akcióról van szó, egyébként is, vastag bőrre vall, hogy csak a tiltakozás ötödik napján jutottak a politikusok eszébe a munkások.

Hirdetés

Egy dolgozó még a csendőröket is ráhívta az AUR-stábra, amely így farkát behúzva inkább visszaült az autóba, és elhajtott.

Az értesülések szerint Rusu elsősorban azért érkezett a helyszínre, hogy körülszaglásszon, milyen a hangulat, csütörtökön ugyanis a párt társelnöke, George Simion is szeretne Kudzsirra látogatni.

Nos, ezek után nem biztos, hogy jó ötlet lenne.

George Simion AUR-elnök országjáró körútja már egy ideje témát ad a sajtónak, a hétvégi olténiai találkozókról például kiderült, hogy az emberek nem merő érdeklődésből vettek részt rajta, hanem azért mert lefizették őket. A Terra Sat értesülése szerint a résztvevők fejenként 100 lejt kaptak a szervezőktől, akik még azt sem találták cikinek, hogy járókelőket szólítsanak le az utcán. Egyesek azt sem tudták, minek az apropóján gyülekeznek, de a 100 lej elutasíthatatlan ajánlat volt számukra. A Mehedinți megyei párteseményen végül mintegy százan vettek részt, nem tudni, hogy ebből hány résztvevőt „vásároltak meg”.

Hirdetés