Több százezer sofőr nem vett tudomást a City Insurance csődjéről, hamarosan meglepetés érheti őket

Sokan nem váltottak még, pedig már egy jó ideje befuccsolt a piacvezető romániai biztosítótársaság.

Hirdetés

Nagy felfordulást okozott tavaly év végén, és azóta is érezteti a hatását a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) piacán, hogy fizetésképtelenné vált a legnagyobb romániai biztosítótársaság, a City Insurance. A Pénzügyi Felügyelet (ASF) hétfőn arra figyelmeztetett, hogy május 11-én több százezer gépjármű biztosítása lejár, ne tévesszen meg senkit, hogy a papíron esetleg egy későbbi lejárási dátum van feltüntetve.

Az ASF emlékezteti az érintett, közel félmillió sofőrt, hogy május 11-ig keressenek más biztosítót, ellenkező esetben akár 1000-2000 lej közötti összegre büntethetők. Emellett a közúti ellenőrzés alkalmával a rendőr kiegészítő intézkedésként dönthet az autó forgalmi engedélyének és rendszámtáblájának a visszatartásáról is.

De mi a teendő, ha egy egész évre érvényes biztosítást kötöttünk, és hónapok vannak még a lejártáig? Az ügyfelek jogosultak arra, hogy visszakapják a pénzüket, amelyet a szerződésből még hátralevő időre fizettek ki a biztosítónak, az eljárásról itt lehet bővebben tájékozódni.

Nem árt tisztába lenni azzal, hogy baleset esetén kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) nélkül a teljes kár a sofőrt terheli, akkor is, ha a csődbe ment City Insurance-nél érvényes biztosítással rendelkezik az illető.

A garancialap szerint május 11-én 498 ezer 255 biztosítás jár le, összehasonlításképpen január végén még 1,15 millió biztosítás volt érvényben a csődbe ment piacvezető biztosítótársaságnál.

Hirdetés