Több hazai nagy áruház kínálja profit nélkül, milliószám a védőmaszkokat – már meg is rendelheti őket

Összesen 12 millió egyszer használatos maszkról van szó.

Hirdetés

Előbb az egyik legismertebb online áruház, az eMAG jelentette be, hogy profit nélkül bocsát áruba 7 millió védőmaszkot, majd a kezdeményezéshez kisvártatva csatlakozott az Altex és a Media Galaxy is összesen öt millió maszkkal. Mondjuk a reklám is épp elég haszon a srácoknak, de akkor is dicséretes kezdeményezés.

Egy darab maszk mintegy három lejbe kerül így, a maszkokat ötvenes kiszerelésben lehet megrendelni (kb. 150 lej egy ilyen pakk), illetve jövő héttől az Altex és a Media Galaxy boltjaiban is megvásárolhatók lesznek.

Az eMAG ugyanakkor a Transilvania Bankkal, a Mobexperttel és a Bitdefenderel közösen pár napja elindította a Donează pentru linia întâi nevű programot a járvánnyal az első sorban küzdők (egészségügyi alkalmazottak, rendőrök, katonák) védőfelszereléssel való ellátására – egyébként itt ön is adakozhat –, és bele is pumpáltak kezdetnek 4 millió lejt, így az első szállítmányt máris eljuttatták az említetteknek, a többit pedig szabad eladásban kínálják.

Egy vevő ugyanakkor csak egy ötvenes csomagot rendelhet (legalábbis az eMAG-ról) az egyszer használatos maszkokból, hogy minél több embernek jusson belőle.

Meg hogy Józsika nehogy berendeljen 500 csomaggal, hogy aztán egy furgonból továbbadja nyolcszoros áron. (Persze Józsika sosem tenne ilyet, Józsika jó fiú, nem egy elvetemült vadállat, aki belátja, hogy egy ilyen, az egész bolygót megnyomorító helyzetben sokkal fontosabb a jóérzés és a szolidaritás, mint a nyerészkedés. Igaz, Józsika?)

Hirdetés