Tíz lejért fenyegette meg áldozatát egy magát rendőrnek hazudó szebeni polgár

Rövid időn belül ez már a második eset, amikor civil személy rendőrnek adja ki magát Szeben megyében.

Hirdetés

Furcsa időket élünk, amikor joggal merülhet fel bennünk a gyanakvás, ha egyenruhás személlyel van dolgunk: vajon tényleg az, akinek mondja magát vagy csak egy szélhámos, aki a pénzünkre utazik. Országos jelenséggé vált ugyanis, hogy a csalók többek között rendőrnek, papnak, pszichológusnak, orvosnak vagy ügyvédnek adják ki magukat, de nemrég arra is volt példa, hogy a gázszolgáltató ellenőrjéként kopogtak be gyanútlan nyugdíjasokhoz, hogy a házba bejutva kirabolják őket.

Nagyszebenben rövid időn belül már a második álrendőr bukott le. A rendőrség közlése szerint vasárnap késő este egy nő értesítette őket, hogy Nagyszeben egyik sugárútján megállította egy ismeretlen férfi, aki rendőrnek mondta magát és fenyegetések közepette 10 lejt kér tőle. A nő úgy megijedt, az összes nála lévő készpénzt (27 lejt) odaadta az álrendőrnek. Személyleírása alapján sikerült beazonosítani a gyanúsítottat, akit máris őrizetbe vettek 24 órára, kérvényezve az előzetes letartóztatását minősítette lopás gyanújával.

Legutóbb pénteken történt hasonló eset: egy ittas vezetés miatt a rendőrségre bekísért fiatalember ellopta a rendőrség udvaráról a szolgálati autót, majd kiment vele az utcára rendőrösdit játszani. Amikor megunta a sofőrök igazoltatását, beült játékgépezni és még egy sörre is volt ideje, mire újfent elkapták.

Hirdetés