Tippeljen, ki mennyit keres az ország vezetői közül! Segítünk: nem keveset

Most, hogy küszöbön az államfőválasztás, aktuális a kérdés: mennyit is keres az ország első számú vezetője? Na és a többiek?

Hirdetés

Fontos munkáért tiszteletre méltó bérezés jár, így van ez Romániában is, ahol 2019. január 1-jétől, a minimálbér emelésével nőtt választottjaink bérezése is. Igaz, a minimálbér (ami nettó 1 263 lej) 10%-os emelése elenyésző jövedelemtöbbletet jelent ahhoz képest, mennyivel több pénzhez jut egy államfő ugyanennyi emeléssel. Románia első kisebbségi robotja elnöke, Klaus Iohannis konkrétan 2 160 lejjel többet keres idén, mint 2018-ban: a havi fizetése 24 960 lej (körülbelül 5 000 euró).

A legjobban kereső romániai országvezetők toplistájának második helyén a miniszterelnök, valamint a képviselőház és a szenátus vezetője osztozik – havi jövedelmük 23 920 lej. A jelenlegi miniszterelnök-helyettes, Raluca Turcan nettó jövedelme pedig 22 256 lej havonta. A listából kár lenne kihagyni Dániel pátriárkát, aki bár nem államférfi, a nép lelki vezetéséért 23 920 lejt kap havonta.

Ne irigykedjünk, hiszen – a PSD honatyáinak korábbi panasza nyomán – tudjuk, kell a pénz az öltönyre, és még így sem elég.

Hirdetés