Tévedésből majdnem eladták az ország legmenőbb golfklubját

Ami ráadásul Erdélyben épült.

Hirdetés

Bárkivel előfordul, hogy egy szórakozott pillanatában valamilyen bakit követ el. Az viszont már igencsak kellemetlen, ha a figyelmetlenség következményei akár csillagászati összegű kárt is okozhatnak.

Majdnem ez történt az ország legjobb, prémium kategóriájú golfpályája, illetve -klubja esetében, ami ráadásul Erdélyben működik, Fehér megyében, a festői Maroscsügeden.

A Sotheby’s aukciósház honlapján ugyanis egyszer csak megjelent a hír, miszerint a Theodora Golf Club névre hallgató golfpálya a hozzá tartozó létesítményekkel együtt, tokkal-vonóval eladó.

Vélhetően sok olyan befektető szeme felcsillant a hír láttán, akinek van néhány fölösleges tízmillió eurója, amit éppen egy új golflétesítményre akart költeni, azonban végül csalódniuk kellett.

A golfpálya tulajdonosa ugyanis kiadott egy közleményt, amely arról tájékoztatja a nagyérdeműt, hogy az egész véletlenül történt,

szó sincs arról, hogy el akarnák adni a létesítményt,

sőt éppen hogy fejleszteni kívánják, és a Sotheby’s-szel is éppen azért kívánnak együttműködni, hogy megvalósulhassanak a tervezett fejlesztések és beruházások.

Úgyhogy értesítették az aukciósház illetékeseit, hogy legyenek szívesek kiiktatni a pályát az eladásra váró javak katalógusából, amit azok meg is tettek.

Az egyébként, hogy pontosan mennyibe kerülhet egy ilyen létesítmény, titok maradt, az irányárat csak a konkrét jelentkezőknek árulták volna el.

A tévedésből majdnem áruba bocsátott pálya egyébként Fehér megye leggazdagabb üzletembere, Iona Popa tulajdona, aki egy, az országban piacvezető baromfihús-ipari cég tulajdonosa.

A 2017-ben befejezett pálya és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények – például egy szálloda –

potom 15 millió euróból épült meg.

Hirdetés

A klub színvonaláról legyen elég annyi, hogy nemrég elnyerte a The Best Golf Hotel, vagyis a legjobb golfszállónak járó díjat az International Hospitality Awards Kijevben megrendezett gáláján.

A pálya mellett 160 fős, 100 fős terasszal kiegészülő vendéglő és fedett medence is épült.

Az ismertetők szerint a golfklub felhelyezte Romániát a nemzetközi golftérképre. Az 56 hektáros pálya a legnagyobb az országban.

Nagy előnyt jelent a fekvése is, ugyanis Gyulafehérvártól autóval nagyjából tíz perc alatt elérhető, de Kolozsvárról is mintegy két óra alatt oda lehet érni.

Idénre 20 golfversenyt hirdettek meg a létesítményben.

Vagyis aki megvásárolta volna, most bosszankodhat, mert a jelek szerint jó vásár lett volna.

 

Hirdetés