Tényleg igaz lenne, hogy Kolozsváron már nincs olyan középiskola, ahol ne drogoznának?

Egy helyi bíró szerint bizony igaz. A terjesztői hálózatokat azért is nehéz felderíteni, mert sokan egyszerűen az internetről rendelik meg a tudatmódosító szereket.

Hirdetés

Ha igaz, amit egy igazságügyi illetékes állít, akkor igen emelkedett hangulatban folyhat a tanítás Kolozsvár középiskoláiban: elmondása szerint nincs olyan gimnázium a kincses városban, ahol ne fogyasztanának kábítószert.

Cristi Dănileţ kolozsvári bíró (nem, nem olyan kolozsvári bíró) az egyik helyi portálnak nyilatkozva beszélt a meglehetősen nyugtalanító állapotokról.

Dănileţ határozottan állítja: nemigen van olyan oktatási intézmény, amely „tiszta” lenne, legalább füves cigit mindenütt szívnak. A legfiatalabb drogfogyasztó, akit elkaptak, mindössze tíz éves.

Szerinte az iskolák közelében drgodílerek tevékenykednek, a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) és a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya (BCCO) havonta kapcsol le drogterjesztő hálózatokat.

A városban szervezett fesztiválok pedig végképp melegágyai a drogfogyasztásnak: a két nagy kolozsvári fesztivál idején évi 300 „ügyfél” kerül bíróság elé kábítószer fogyasztása vagy terjesztése miatt.

Hirdetés

A fű mellett az ecstasy is népszerű, de a keményebb drogok – így a kokain – is szerepelnek a repertoárban.

Ráadásul a hálózatokat azért is nehéz felderíteni, mert sokan egyszerűen az internetről rendelik meg a tudatmódosító szereket.

Mit is mondhatnánk: élmény lehet ma diáknak lenni Erdély fővárosában.

Hirdetés