Kocsisor a bolgár-görög határon

Találja ki, milyen nemzetiségű turisták között találták a legtöbb koronást a görög hatóságok! (Románok, ja)

Nem tudni, mit osztanak arrafelé, de a járványhelyzet dacára özönlenek Görögországba honfitársaink.

Hirdetés

Görögországban vasárnap megdőlt a napi esetszámrekord, 203 új koronást regisztráltak (nálunk ez a szám 1200 fölött jár). Ennek apropóján Níkosz Hardaliasz görög polgári védelmi államtitkár kedden sajtótájékoztatón számolt be a járványhelyzet aktuális állásáról, és többek között az is kiderült, hogy a görög határon tesztelt turisták közül a románoknak dobta a legtöbb pozitív tesztet a gép.

Július 1–augusztus 9. között összesen 508 külföldi turista tesztje lett pozitív a görög határon, közülük a legtöbben – 88-an – román állampolgárok. (Július közepén még 12 koronás román turistáról szólt a görög fáma.)

A listán a szerbek következnek (80), majd a bolgárok (79), az albánok (43) és a svédek (20).

Az 508 esetből 164 most is aktív (jelenleg is betegek még), 243-an már hazatértek a saját hazájukba, 101-en (mint a kiskutyák a filmben) pedig már kigyógyultak és jelenleg is Görögországban tartózkodnak. A legtöbb koronást (278) az ország repterein „fülelték le”, közúton 218 fertőzött érkezett az országba.

Hirdetés

Augusztus elseje óta összesen 961 fertőzöttet diagnosztizáltak a hellének, a vasárnapi rekord pedig újabb megszorítások bevezetésére készteti Athént. Az első ezek közül már életbe is lépett, eszerint éjszakára (24 és 7 óra között) számos üdülőhelyen bezárják a bárokat és éttermeket.

A járvány kezdete óta Görögországban összesen 5 623 koronafertőzöttet regisztráltak.

Hirdetés