Tágra nyílnak a csűrkapuk, gyantázzák a vonó szőrét: naná, hogy idén is lesz mérai fesztivál

Napi ezer látogatót várnak a családias hangulatú világzenei légyottra, ahol többek közt perui és amerikai dallamok is felcsendülnek majd.

Hirdetés

Jó hírt kaptunk a csűrből: kedvenc világzenei fesztiválunk, a Méra World Music szervezői azt ígérik, július 29 és augusztus 1. között mindenkit beoltanak a jó zenével.

A Kolozsvár melletti faluban zajló rendezvény, amely mindig is mert kicsi és családias lenni, ezúttal is a megszokott hangulatot ígéri: összesen 1000 jegyet bocsátanak áruba a világzene és népzene szerelmesei számára, ezeket a fesztivál honlapján érdemes levadászni, ugyanitt lehet tájékozódni a járványügyi szabályokról is.  Utóbbi azért fontos, mert a karszalag átvételekor bizony fel kell majd mutatni az oltásigazolást vagy a negatív PCR-tesztet.

A zenei felhozatal ezúttal is sokszínű és nemzetközi: többek közt érkezik a mindenki által kedvelt Parno Graszt,

a Tárkány Művek és a Csángálló, de lesz kalotaszegi nagykoncert és Fölszállott a páva gálaműsor is, de tiszteletét teszi az amerikai Laura Lackey’s Rhythm Revue és a Los Orangutanes nevű perui-magyar zenei projekt is.

Hirdetés

Kísérőprogramokból sem lesz hiány: csűrfiával és népi játszótérrel várják a legkisebbeket, tematikus filmekkel, túrákkal, tárlatvezetésekkel, mesemondással és beszélgetésekkel az örök kíváncsiakat, sőt, a hűvös gyümölcsös is tele lesz függőágyakkal, ahogy már megszokhattuk.

Aki esetleg nem jártas Méra-ügyben, tekintse meg a fesztivál két évvel ezelőtti kiadásáról készített összefoglaló rövidfilmet:

Hirdetés