Illusztráció / Pixabay

Szombat óta mintegy háromezerrel többen mondhatják el magukról, hogy koronavírus-pozitívak

Hétvégi ütemben tesztelték a betegeket, így fele annyi mintavétel történt, mint egy átlagos hétköznap.

Hirdetés

A hivatalos adatok szerint a járvány kezdete óta országosan 671 284-en kapták el a koronavírus-fertőzést Romániában, ez a szám az elmúlt 24 órában 3082-vel nőtt. A gyógyultak száma 598 610. Persze, ennél jóval többen lehetnek azok, akik már átestek a betegségen anélkül, hogy szóltak volna a járvány kezeléséért felelős hatóságoknak.

A tesztelés a szokásos hétvégi üzemmódban zajlott, a 15 797 tesztből 8 765-öt az esetmeghatározási protokoll alapján végezték el, a többit kérésre. Az újratesztelések következtében 530 személy tesztje lett pozitív.

Szombat reggeltől vasárnap reggelig 62 koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozható halált jelentettek, három esetben az elhunytnak nem volt más ismert betegsége. Két áldozat mindössze a harmincas éveiben járt, ketten a negyvenes korcsoporthoz tartoztak.

Jelenleg 8744 beteget ápolnak a kórházakban, 1065-en szorulnak intenzív terápiás ellátásra. Ez a szám enyhe csökkenést mutat az elmúlt napokban.

Hirdetés

Az elmúlt 24 órában a legtöbb esetet Bukarest (825) után Temes (212) és Iași (179) megyében regisztrálták, a lakosságarányos fertőzési ráta pedig továbbra is ugyanazokban a megyékben haladja meg a 3 ezreléket.

Hirdetés