Alexandra Paşca/Facebook

Szívszorító történet egy lányról, kutyájáról és 1100 euróról, amelynek a tanulsága: szeretet

Ezen ment keresztül egy Szilágy megyei lány és kedves kis kutyája az elmúlt héten.

Hirdetés

A kistermetű kutyus még november 3-án csatangolt el otthonról, és ifjú gazdája, Alexandra Paşca annyira kétségbeesett emiatt, hogy a Facebook-oldalán 500 euró jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Miután azonban újabb napok teltek el eredménytelenül, a lány nagylelkű barátai, akik pontosan tudták, milyen megpróbáltatáson megy most keresztül Alexandra, összedobtak még egy kis pénzt, így a megtalálónak járó jutalom már 1100 euró volt.

November 7-én aztán megtört a jég: a mintegy három kilométerre lévő szomszédos faluból jelentkeztek többen is, akik látni vélték az elkóborolt négylábút, akiért oly vigasztalhatatlanul pityergett már napok óta Alexandra.

Miután már másodszor látogattak el a faluba, a lány édesanyja meg is pillantotta Maiát – hiszen neve is volt a szegény kutyusnak, és az nem volt más, mint: Maia.

Ám a falusiak is ebben a pillanatban pillantották meg Maiát, és egyikük el is kiáltotta magát, hogy: „Ott a lóvés kutya!”, és azzal mindenki a kis jószág után vetette magát, aki ijedtében elrohant.

Itt következik a történet talán legtorokszorítóbb része: Alexandra hátrahagyta Maiának a pokrócát és az egyik saját felsőjét, hogy ha a majd’ egy hete tévelygő kedvence esetleg nagyon megéhezett volna, legalább takarózzon be szegény.

Hirdetés

A kutyus és gazdája végül kereken egy héttel az eltűnés után, most vasárnap találtak újra egymásra, és a lány eldöntötte, hogy bár a falusiak elég faramuci módon viselkedtek a pénz miatt, de azért az eredetileg felajánlott 500 euróból kis figyelmességekkel lepi meg mindazokat, akik tényleg segítettek Maia felkutatásában.

És hogy mi a helyzet Maiával? Egy jó darabig biztosan nem csatangol el újra a kis kópé, hiszen előkerülése óta nem is lehet elválasztani Alexandrától.

A lánynak egyébként februárban még nyolc kutyája és egy macskája volt, és írt is róluk egy könyvet Koldusok a lélek kapujában címmel. A könyv egyik kis hőse természetesen nem más, mint Maia, aki máris új kalandregény témájával ajándékozta meg a gazdit.

Hirdetés