Szeszélyes nyár: kiengedtek egy lefülelt gyanúsítottat az előzetesből, mert… a rendőrség se tudja, miért

Most aztán kezdhetik az egészet elölről. Körözés, felhajtás, lefülelés, előzetes.

Hirdetés

Úgy tűnik, van egy másik járvány is Romániában, amely sokkal titokzatosabb és érthetetlenebb, mint a pandémia. A járvány fő tünete, hogy a bűnüldöző és végrehajtó szervek valamilyen ismeretlen okból kifolyólag hirtelen elvesztik józan ítélőképességüket és úgy viselkednek, hogy attól épeszű embernek égnek áll a haja.

Például: egy hét se telt el azóta, hogy a jilavai börtön szigorú őrei kiengedtek két rabot. De hát miért is ne, kérdezhetné akárki. Az aprócska baj az volt, hogy az illetők még nem töltötték le a büntetésüket… Oké, a rendőrség elkapta és visszavitte őket celláikba. De hogy miért engedték ki őket, ma is rejtély. Jobb híján csak konspirálhatunk: a fent említett titokzatos járvány lehet az oka.

Annál is inkább, mert alig pár nappal később, szerdán reggel egy előzetes letartóztatásban levő férfit engedett szabadon a bukaresti rendőrség. Az illetőt kerítés alapos gyanújával fülelték le egy nappal korábban. És ugye, ha letelik a 24 óra és semmilyen további lépés nem történik, a törvény szerint el kell engedni a gyanúsítottat.

Ez is történt. Csak megint akadt egy aprócska baj: 30 napos előzetes letartóztatási parancsot adtak ki a jóember ellen. Vagyis ismét értetlenül állhatunk a rejtélyes baki előtt. De nem csak mi, a rendőrség is vakarja a fejét. Beismerték, hogy tévedés történt, sóhajtottak egy nagyot és nekiálltak, hogy megint elfogják a mázlista gyanúsítottat.

Hogy is mondja Hamlet királyfi Horatiónak a Hamletben? „Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

Hirdetés