Szappanra sem futja a gazdasági minisztériumnál, panaszkodnak az alkalmazottak

Ha a kormány sem tartja be a saját maga szabta, általánosan kötelező érvényű járványszabályokat, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy mások is magasról tesznek rá.

Hirdetés

Szokatlan panasz érkezett a gazdasági minisztérium alkalmazottai részéről az országos sajtóhoz: a szaktárca hónapok óta nem tartja be a kormány által szigorúan betartatott járványintézkedéseket. Nem fertőtlenítik a helyiségeket, még azokban az irodákban sem, ahol igazolt fertőzött tartózkodott, sőt, még

a szappan is luxuscikknek számít, nehogy az alkoholos kézfertőtlenítő.

A fürdőszobai fogyóeszközök (értsd: budipapír, kéztörlő) szintén hiányoznak az épületből. Nem ismerhető a közösen használt helyiségek takarítási rendje, továbbá nincs szűrés az intézmény bejáratánál sem, pedig az is kötelező lenne.

A gazdasági minisztérium kénytelen volt magyarázattal szolgálni a vádakra. Azért van ekkora rumli, mert

az intézmény éppen átszervezés alatt áll

(az energiaügyi minisztérium leválása miatt), ugyanakkor nincs pénz a közbeszerzési eljárás elindítására, mert késik a költségvetés jóváhagyása.

Hirdetés

A kínos mentegetőzés szerint már elhelyeztek kézfertőtlenítőket a bejáratnál és minden emeleten, kiírták a közbeszerzést a szappanra és egyéb fogyóeszközökre, folyamatban van a takarításhoz használt szerek beszerzése is, és mindegyik emeleten megtalálható a takarítás rendje. Mindeddig infravörös távhőmérővel mérték az alkalmazottak testhőjét, nemrég azonban hőszkennereket is vásároltak.

Igazán rendes tőlük.

Hirdetés