Fotó: Archív/Helikon

Szántai Jánost választották az Erdélyi Magyar Írók Ligájának elnökévé

Szombaton zajlott Kolozsváron az írószervezet tisztújító közgyűlése.

Hirdetés

Szántai János költőt, írót, esszéírót, producert, forgatókönyvírót, filmkritikust, újságírót, a Főtér főszerkesztő-helyettesét választották meg az Erdélyi Magyar Írók Ligájának (E-MIL) elnökévé a szervezet szombaton, Kolozsváron zajlott közgyűlésén.

A tisztújító eseményen megszavazták az E-MIL új választmányát is, amelynek tagjai az új elnökön kívül Karácsonyi Zsolt költő, műfordító, kritikus, Király Zoltán költő, műfordító, Mărcuțiu-Rácz Dóra költő, prózaíró, szerkesztő, és Zsidó Ferenc író, szerkesztő, műfordító, dramaturg.

Az erdélyi és Erdélyhez köthető magyar írókat, költőket tömörítő szervezet etikai bizottságának frissen megválasztott tagjai Szenkovics Enikő műfordító, Borsodi L. László költő, irodalomtanár és Papp Attila Zsolt költő, szerkesztő, újságíró, a Főtér főmunkatársa lettek.

Az E-MIL a Magyarország határain túli legjelentősebb írószervezet, mintegy százhúsz taggal. A szervezet 2002-ben alakult kolozsvári székhellyel, első elnöke Fodor Sándor volt. Az E-MIL leköszönő elnöke Karácsonyi Zsolt, a Helikon irodalmi folyóirat főszerkesztője, aki két mandátumon át vezette a szervezetet.

Szántai kollégának gratulálunk! 🙂

Hirdetés