Spórolási üzemmódba kapcsol Erdély egyik legfontosabb kórháza az elszállt energiaárak miatt

Marosvásárhelyen nem csak a megyei sürgősségi kórházban, de több intézményben is összébb húzzák a nadrágszíjat az elkövetkező időszakban.

Hirdetés

Nincs mese, az emelkedő energiaárak miatt már a marosvásárhelyi kórházakban is megszületett a döntés, hogy ősztől jobban össze kell húzni a nadrágszíjat, spórolni kell, amivel csak lehet.

Igaz, a döntéshozók megígérték: a megszorítások semmilyen szinten nem fogják érinteni a pácienseket, de hát ez persze úgyis csak utóbb fog kiderülni.

Ami biztos, hogy a Maros megyei sürgősségi kórház szóvivője már bejelentette, az egészségügyi intézményben lekapcsolják a világítást ott, ahol (és amikor) nincs rá szükség, takarékos égőkre cserélik a mostaniakat, a villanyóra-pörgető elektromos fűtőtestek használatát pedig egyszerűen betiltják. Mi több, a személyzetet felszólították, hogy a számítógépeket kapcsolják ki a délutáni órákban.

Marosvásárhelyen egyébként október elsejétől bezárják Marosvásárhelyen a víkendtelepi sátortetős, 50 méteres úszómedencét. Soós Zoltán polgármester a Facebook-oldalán arról is írt, hogy a következő hetekben megvizsgálják, milyen további takarékoskodás szükséges a polgármesteri hivatal által fenntartott intézményekben.

Hirdetés