Sírva röhögünk: kirabolták a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának bukaresti székhelyét

Aztán kiderült, hogy a rablók sem sokkal kevésbé szánalmasak, mint a rendőrök.

Hirdetés

Egészen valószínűtlen történetről számolt be a bukaresti sajtó: egy bűnözői csoport sikeresen kirámolta a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának bukaresti székházát. Méghozzá úgy, hogy az őr is a helyszínen tartózkodott.

Az eset még pénteken éjjel történt, amikor a bűnbanda tagjai behatoltak az épületbe. Arról nem szólnak a beszámolók, hogy tudták-e, hova törnek be, vagy egyszerűen csak ígéretesnek tűnt a célpont, de ez mindegy is.

Az őrszolgálatban levő rendőr ugyanis mélyen elaludt, és nem ébredt fel arra, amikor a banda tagjai elosontak mellette.

Így aztán zavartalanul feljutottak az épület első emeletére, ahol a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának irodái találhatók.

Itt aztán akcióba léptek: a kártyával nyitható ajtót pillanatok alatt feltörték, és ami megtetszett nekik, és mozdíthatónak tűnt, lenyúlták. A zsákmányolt tárgyak között tévékészülék és ütvefúró is van, bár utóbbi jelenléte egy rendőrségi székhelyen némi magyarázatra szorul. (Talán azzal szokták megfúrni az őrizetbe venni kívánt bűnözők lakásának ajtaján a zárat).

A rablók a zsákmánnyal együtt észrevétlenül kiosontak a még mindig az igazak álmát alvó rendőr mellett, majd távoztak.

Az őrszem utólag, amikor felébredt, természetesen azonnal észrevette a betörés nyomait, de csak egy dolgot tehetett: értesítette a nyomozó kollégákat.

És a történetnek itt nincs vége: az élelmesnek tűnő bűnözőkről ugyanis kiderült, hogy ugyanolyan pancserek, mint az általuk megszégyenített rendőrök.

Hirdetés

A nyomozók éppen a biztonsági kamerák felvételeit nézték át, amikor bejelentés érkezett, hogy az egyik bukaresti kerületben egy társaság tagjai összeverekedtek a nyílt utcán.

A riasztás nyomán a helyszínre érkező rendőrjárőr azzal szembesült, hogy egy csoportnyi férfi, aki két taxival érkezett a helyszínre, önfeledten ütlegeli egymást.

Mint kiderült, a rendőrséget kirámoló banda tagjai voltak azok, akik az ott ejtett zsákmány elosztásán különböztek össze.

Természetesen azonnal őrizetbe vették őket, és azóta már előzetesben vannak.

Nem vállalkoznánk annak az eldöntésére, hogy a rendőrök vagy a rablók érdemlik meg jobban A nap lúzere címet.

Hirdetés