Sáromberkén a gólyák is igazodnak a járványszabályokhoz (FOTÓKkal)

Ez ám egy törvénytisztelő család, még maszk is került a fészekbe!

Hirdetés

Na kérem, ilyen remek dolgokat lát az ember, ha nézegeti a Maros megyei Sáromberkén bekamerázott gólyafészket, ahol élőben követhető a nagy csőrűek családi élete. Már az is külön megérne egy hírt, hogy kikeltek a tojások és három fióka is nyújtogatja a nyakát a fészekben, de ami egészen meglepő, hogy a szülők egyike egy arcmaszkot is magával vitt a lakhelyre – erre egy olvasónk hívta fel a figyelmünket (köszönjük!).

Azt nem tudjuk, hogy felpróbálta-e, de gyanítjuk, hogy egy szabálytisztelő gólyacsaláddal van dolgunk, és hát soha nem lehet tudni, mikor téved arra a csendőrség. Mit lehet még mondani? Kelepet le előttük!

Hirdetés

A Milvus Csoport Madártani és Természetvédelmi Egyesület évek óta lehetővé teszi, hogy bárki élőben kövesse a gólyák fészekbeli életét. Sáromberke egyik jellegzetessége, hogy az út menti villanyoszlopok szinte mindegyikén van egy-egy gólyafészek, ezért itt szereltek fel webkamerát az egyik fészek mellé. A kamera a nap 24 órájában, HD-minőségben, élőben közvetíti a gólyapár mindennapjait.

Nézegessen gólyahétköznapokat ide kattintva, a Milvus oldalán!

Hirdetés