Románia is Ázsiából szerzett be védőfelszerelést a járvány ellen (VIDEÓval)

Dél-Koreából érkezett a szállítmány.

Hirdetés

Ahol van, onnan szerzett be Románia orvosi védőfelszereléseket, hogy az egészségügyi személyzet ne teljesen védtelenül szálljon harcba a koronavírus-járvány ellen: csütörtökön reggel a NATO egyik szállítógépe 45 tonnányi, a koronavírus-járványból már a jelek szerint kifelé lábaló Dél-Koreából származó eszközzel a gyomrában szállt le a bukaresti Otopeni repülőtéren.

LIVE: 45 de tone de echipament medical au ajuns acum din Seul pe aeroportul OtopeniTransportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic. Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic.#COVID19 #RomâniaFiiPuternică

Közzétette: Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro – 2020. március 25., szerda

Hirdetés

A szállítás azt követően vállt lehetővé, hogy a román védelmi minisztérium az észak-atlanti katonai szövetség Stratégiai Légiszállítási Képesség programja keretében a magyarországi Pápán állomásozó katonai teherszállító egység segítségét kérte.

A géppel 100 000 védőruha érkezett, amelyeket a román állam Országos Központosított Beszerzési Hatóságon keresztül szerzett be.

A katonai hardverek szerelmesei kedvéért megjegyezzük, hogy a szállítógép egy C-17 Globe Master III volt.

Mint ismeretes, a hét elején Magyarország is a Távol-Keletről szerzett be orvosi eszközöket: Kínából érkezett egy hárommillió maszkot és 86 lélegeztetőgépet tartalmazó szállítmány.

Hirdetés