Románia az utolsó előtti az uniós oltakozási ranglistán, miközben két hónapja nem volt ekkora a napi esetszám

Ma csak rossz hírek futottak be a járványfrontról. Mutatjuk.

Hirdetés

Ismét is kijött egy friss felmérés, amely pontosan megmutatja, milyen lassan halad mifelénk az oltáskampány. Az Agence France-Presse (AFP) francia hírügynökség által begyűjtött hivatalos adatok alapján

Románia jelenleg az utolsó előtti helyet foglalja el az Európai Unióban a beoltottsági arány tekintetében.

Míg az élen Málta (74%), Belgium (59%) és Spanyolország áll (58%), a lista másik végén Románia (25%) és Bulgária (14%) áll, ahol a teljesen immunizált személyek száma messze a legalacsonyabb.

Egyébként uniós szinten a felnőtt lakosság 59 százaléka már kapott legalább egy oltást.

Az elmúlt 24 órában amúgy 15 395-en oltatták be magukat, közülük 11 174-en első alkalommal. A Johnson&Johnson vakcinája továbbra is a legnépszerűbb, azt több mint hétezren választották. Ezzel most ott tartunk, hogy 5 024 979 személy kapott legalább egy oltást, a teljesen immunizáltak száma azonban továbbra sem érte el az ötmilliót.

Közben rendkívül rossz hírt közölt kedden a stratégiai kommunikációs csoport: az elmúlt 24 órában már

233 új megbetegedést igazoltak Romániában 35 ezernél is több teszt elvégzése nyomán, ami a legmagasabb szám az elmúlt két hónapban.

Hirdetés

Ugyanakkor hat koronavírus-fertőzött haláláról is beszámoltak, 441 személy kórházi kezelésre szorul, közülük 60 személy intenzív terápiás kezelést kap.

 

Hirdetés