Ritkán láthatunk ilyen jó minőségű közelképeket egy teljes farkasfalkáról (VIDEÓval)

A Királykő-hegység farkasainak hétköznapjaiba nyerhetünk bepillantást az erdőgazdálkodási hivatal vadkamerái révén.

Hirdetés

Az eddigi legjobb minőségű képi felvételt sikerült elkészíteni a Királykő-hegységben élő farkasokról, amihez kellett a szakemberek jó terepismerete és némi szerencse is – dicsekszik el az Országos Erdőgazdálkodási Hivatal (Romsilva) a YouTubra feltöltött videó alatt. Nem túloznak, hiszen valóban egyedülálló felvételeket készítettek egy farkasfalkáról, mely ráérősen fel-alá sétálgat egy erdei tisztáson.

A Romsilva vadőrei mozgásérzékelős kamerákat helyeztek el a mesebeli Királykő-hegységben, ezek segítségével tartják számon a nemzeti park vadállományát. A hely, ahol a mostani felvétel készült egy 350 hektáros állami terület, melyet rövid időn belül a nemzeti parkhoz csatolnak. Népszerű a turisták körében, hiszen itt található a Botorog-csorgó, a Zenóga-rét és a Curmăturii völgy, ugyanakkor azért is, mert nagyon gazdag az élővilága. A most megörökített farkasokon is látszik, hogy jól tápláltak, nem szenvednek hiányt élelemben.

A Királykő-hegység 14 800 hektáros nemzeti parkja Brassó és Argeș megyék területén található, közel 11 ezer hektár erdőség borítja. Medvék, zergék, hiúzok és farkasok élnek békés szimbiózisban a térségben.

Hirdetés