Illusztráció: Unsplash.com

Részegen vezetett a rendőrfőnök, szaharai forróság érkezik a jövő héten – vasárnapi hírmix

A romániaiak pedig eközben sokkal elégedettebbek a szabadidejükkel, mint az EU-s tagállamok többsége.

Hirdetés

Részegen vezetett a rendőrfőnök, de legalább balesetbe is keveredett

Szegény rendőrt az ág is húzza. Itt van például Marius Budu, Brăila város rendőrfőnöke. Nem elég, hogy szegény részegen vezetett, de egy baleset következtében még le is bukott, így most jó nagy slamasztikában van. Konkrétan összekoccant egy 19 éves tapasztalatlan sofőrrel még szombat este, ami még nem is lenne a világ, ám az ezután kiérkező kollégái megszondáztatták az ilyenkor szokásos intézkedések közben, és kiderült, hogy rendőr létére rossz példát mutatott. Az eset alighanem meg fogja viselni a rendőrünk karrierjét, a Brăila Megyei Rendőr-felügyelőség vezetősége például máris belső ellenőrzéseket rendelt el.

A romániaiak sokkal elégedettebbek a szabadidejükkel, mint az EU többsége

Eurostat statisztikai intézet megmérte, hogy az uniós országokban mennyire elégedettek az emberek a saját szabadidejük minőségével, és kiderült, hogy Romániában az átlagosnál is elégedettebbek a lakosok ilyen téren. Az uniós átlag 6,8 volt egy 0-tól 10-ig terjedő skálán, Romániában viszont egy szép 7,3-ast mértek. Ezzel szemben Magyarországon például az átlagnál rosszabb, 6,6-os érték jött ki. A felmérés egyik érdekes részeredménye, hogy minél magasabban képzett valaki, annál elégedetlenebb.

Igen meleg lesz

Az ország 25 megyéjére és a fővárosra is hőségriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Az előrejelzések szerint már vasárnap is nagy meleg lesz, de a jövő hét elejére a nappali maximumok már a 35–37 fokot is elérik, ez a hőség pedig alighanem egész héten kitart, és fokozatosan kiterjed az egész ország területére. A hőmérséklet éjszakánként sem fog 17–20 fok alá süllyedni.

Hirdetés