Reggeltől reggelig táncolna? Természetközeli fesztiválra vágyik? Jön a Mumush!

Augusztus 19. és 23. között a Maros megyei Nagyadorjánba várják mindazokat, akiknek fontos a családias hangulat (és nem csak), és szeretik az elektronikus tánczenét (és nem csak).

Hirdetés

Tele van a padlás mostanság jobbnál jobb, és – mondjuk ki – akármilyenebbnél akármilyenebb fesztiválokkal, már tényleg nehéz megjegyezni a neveket, a helyszíneket és a dátumokat is, ezért is tartjuk fontosnak, hogy kimazsolázzunk, bemutassunk néhány érdekesebbnek, izgalmasabbnak tűnő kezdeményezést.

A Mumush 1.0 néven futó, augusztus 19. és 23. között a Maros megyei Nagyadorjánban zajló fesztivál épp ebbe a kategóriába tartozik, a szervezők segítségével össze is foglaljuk, miért.

Közösségi összefogásból indult

A fesztivál megszervezésének az ötlete egy kisebb csoporttól indult, ma már közel 100 személy járul hozzá ahhoz, hogy ez az új fesztivál létrejöhessen. A koncepció felállítása és a gyakorlati megvalósítása mögött zenészek, informatikusok, építészek, mérnökök, festők, biológusok és közgazdászok állnak, de több egyetemista is részt vett a helyszínek kialakításában, megtervezésében – tudtuk meg a szervezőktől. Mi több, a csapat egy része a helyszínen él.

Természetbarát rendezvényként hirdeti magát

A szervezők szerint a Mumush kiváltságos helyzetben van, ugyanis egy olyan helyszínen zajlik, amely nem túl félreeső, de természetközeli, a rendezvény területén eleve már két éve foglalkoznak a növényzet gondozásával, faültetéssel.

„Minden fesztiválhelyszínre kerülő építménynek bele kell illeszkednie a környezetébe formai és a színvilágával együtt. Próbálunk természetes anyagokat használni és tradicionális technikákat alkalmazni, mert ezek a legkevésbé invazívak a helyi élővilág számára.”

– osztják meg az alapkoncepciót a Mumush kezdeményezői.

A rendezvény helyszíne. Magáért beszél.

Eklektikus zenei kínálatot ígérnek, és nem csak

A zenei kínálat főleg az elektronikus és pszichedelikus irányzatok felől érkezik, viszont élőzenei produkciók is helyet kapnak, amelyek kiválasztásában az eredetiség és az izgalmasság volt a fő szempont. Két színpadra kell majd számítani, és a zene „nem nagyon fog megállni csütörtök délutántól hétfő reggelig”, ígérik a szervezők.

Ez még nem minden: lesz a fesztiválon egy Arts&Crafts-zóna, ahol a kicsik és nagyok különböző izgalmas kézműves tevékenységeket próbálhatnak majd ki, de kialakítanak egy úgynevezett Healing-zónát is, ahol többek között masszázsterápia, táncterápia, jóga és egy különleges teaház fogja várni az érdeklődőket.

Akik majd ügyességi kihívásokra vágynak, vagy fejleszteni szeretnék a mozgáskoordinációjukat, meglátogathatják a Cirkusz-zónát, ahol tapasztalt zsonglőrök fogják tanítani a közönséget nappal, valamint éjszaka a tűzzel is fognak játszani.

Na de a zenei csemegék?

Főleg hazai és magyarországi fellépők fognak dominálni a fesztivál első kiadásán, de persze lesz pár külföldi előadó is. A szervezők külön kiemelték a csehországi Bratri duót, a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő budapesti Colorstart és az osztrák Drahthaus elektronikus live actjét.

Hirdetés

A vasárnapi színpadzáró Óperentzia koncertjét is ajánlják, őket talán már nem kell bemutatni, több turnén és fesztiválon is felléptek már Erdélyben és Romániában. A hazai színtérről nem hiányozhatott a programból a Szempöl és a bukaresti Karpov Not Kasparov.

Emellett a Mumush fellépési lehetőséget biztosít új tehetségeknek is (külön kiemelendő a Musspell, illetve a Sidewalk Troubadours). A fesztivál programja itt tekinthető meg, s aki rá szeretne hangolódni a fesztivál zenei hangulatára, erre a Spotify-listára kattintson.

További rendezvények szervezésében is gondolkodnak, más helyszíneken

A Mumush csapata aktívan keres olyan új helyszíneket amelyek helyet tudnak adni kisebb vagy nagyobb méretű rendezvényeknek. „Nagyon sok felszerelésünk, dekorációs elemünk készült úgy, hogy mozgatható és adaptálható legyen. Könnyedén ki tudunk szállni teljes felszereléssel bármilyen helyszínre. Erre nagyon jó példa például la július elején megszervezett Mumush La Montana esemény helyszíne, amelyre egy varsági tanyán került sor. A jövőben biztos, hogy lesznek még kisebb eseményeink, ahol a látogatóknak meg fogjuk mutatni, hogy miről is szól a Mumush” – vázolták fel terveiket a szervezők.

Egy biztos: családias lesz a hangulat

A Mumush első kiadásán a jegyek száma korlátozott, legtöbb 600 résztvevőt várnak a Maros megyei helyszínre. Jegyekért ide érdemes kattintatni.

 

Hirdetés