Rablás rendőri biztosítással: idős asszonyt fosztottak ki a rosszfiúk egy egyenruhás segítségével

Nem kevesebb mint 300 ezer eurót emeltek el egy széfből Arad megyében, de már előzetesben vannak.

Hirdetés

Egy aradi rendőr is részt vett egy betöréses rablásban az Arad megyei Pankotán, derült ki a gyanúsítottaknál tartott házkutatások során.

Az Arad megyei rendőrség közleménye szerint a négy, 21 és 33 év közötti elkövető között állományuk egyik tagja is ott díszeleg, a náluk tartott házkutatások után pedig mind a négy férfit 24 órára őrizetbe vették.

A tényleges rablásra még tavaly novemberben került sor: egy 87 éves hölgy tett feljelentést, mint mondta, november 21-éről 22-ére virradó éjszaka egy álarcos férfi rontott rá, majd addig gyötörte, amíg el nem mondta neki, hol a pénz. A pénz, konkrétan 300 ezer euró egy széfben volt, ezt a rosszfiúk kirámolták.

Mint a nyomozás során azóta kiderült, a házba az elkövetők közül ketten hatoltak be, a két másik férfi – köztük Pityke őrmester – kint várakozott, és biztosította a többiek akcióját.

Hirdetés

A házkutatások során az esethez konkrétan köthető bizonyítékok mellett az egyik srácnál több mint 1100 doboz zárjegy nélküli, valószínűleg csempészetből származó cigarettát is találtak.

A vétkes rendőrt felfüggesztik, és a törvény előtt kell felelnie tettéért, akárcsak a társainak.

Hirdetés