Potyogni kezdenek az önkormányzati fejek Bukarestben…

… miután a hét elején rázuhant egy szobor egy gyerekre a bukaresti főpolgármesteri hivatalban.

Hirdetés

Megírtuk: a hétfő napon egy apuka hat éves kisfiával tért be a fővárosi önkormányzat központi épületébe ügyintézni. Hogy, hogy nem, az előcsarnokban álló egyik szobor rázuhant a fiúcskára, akit azonnal kórházba szállítottak.

A hírek szerint a gyereket augustus 24-én megműtötték, egészségi állapota folyamatosan javul.

Péntek délután Nicușor Dan, Bukarest főpolgármestere bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán, melyben leírja, hogy a balesetet követő belső vizsgálat következtetései alapján első intézkedésként leváltja a hivatal munkaegészségügyi és -biztonsági szolgálat vezetőjét, mégpedig elégtelen munkavégzés okán.

A belső vizsgálat természetesen folytatódik és elképzelhető, hogy további fejek is potyoghatnak, ha indokolt lesz a döntés. Az önkormányzat ugyanakkor információkkal segíti a ügyben elindított rendőrségi vizsgálatot.

Hirdetés

Hát, kalapot le a főpolgármester előtt! Mert lehet azt mondani, hogy igen, a kisgyerek megpróbált felmászni a szoborra, meg azt is, hogy hej, a suttyó apuka miért nem vigyázott a gyerekre, ha már magával cipeli… de hát éppen ezért van biztonsági szolgálat a hivatalokban, hogy az ilyen helyzetekben közbelépjen. Mert ő a felelős az épületen belüli biztonságért.

Milyen jó lenne, ha minden ügyes-bajos dolog ilyen gyorsan, operatívan működne az ország hivatalaiban, ugye?

Hirdetés