Pókemberjelmezben próbált kirabolni egy római fagyizót egy román férfi, de nem jött össze neki

Jó hírünk a nagyvilágban című rovatunk újabb bizarr története következik.

Hirdetés

Kicsit már unalmas, hogy szinte naponta akad egy olyan sztori, ami árt a román állampolgárok külföldi megítélésének, de hát nincs nagyon mit tenni ellene. Sokan élnek a diaszpórában, sokan tisztességgel keresik a kenyerüket, leginkább őket sajnáljuk akkor, amikor egy-egy honfitársuk azzal kerül be a hírekbe, hogy törvénytelenséget követ el, mert miattuk őket is ugyanúgy megbélyegzik, mint az egész országot.

A „Jó hírünk a nagyvilágban” című rovatunk újabb fejezetének főhősén nevetni tudnánk, ha nem késelte volna meg a kirabolni óhajtott fagylaltozó tulajdonosát és két rendőrt. A 26 éves férfi pókemberjelmezben besétált egy késsel egy fagylaltozóba, Róma külvárosában, majd megpróbálta rávenni a tulajdonost, hogy adja oda neki a pénztár tartalmát. Nem számított arra, hogy ellenállásba ütközik. Némi dulakodás után leszúrta az olasz tulajdonost, majd üres kézzel elmenekült a helyszínről. Nem jutott messzire, feltűnő jelmeze miatt a rendőrök gyorsan elkapták. Igaz, nem volt zökkenőmentes az őrizetbevétel, egy rendőrt többször is megszúrt a combján, egy másiknak eltörte a karját.

A 26 éves fiatalember nem először követett el törvénytelenséget, főleg drogterjesztéssel kapcsolatos tevékenysége miatt már szerepelt a római rendőrség nyilvántartásában.

Hirdetés