Pandémiás abszurd: készen és üresen áll egy vadiúj kórház, mert nincs benne víz, gáz, villany

Aki ezért felel, vagyis a polgármester csak a vállát vonogatja. Közben a város kórházainak intenzív osztályai megteltek.

Hirdetés

Az eset messze, északon, egész pontosan Botoșani városában történt, illetve történik most is. Pandémia van, úgy kell a kórház, mint a cukor. Na, képzeljék, hogy a fent említett városban ott áll egy vadiúj kórház, 80 ággyal, Covid-esetek kezelésére is alkalmasan. Csak egy apróka probléma van: lakat csüng rajta. Hogy miért? Nincs benne gáz, víz, villany, csatornázás.

Na és akkor nézzük: a kórházat három évvel ezelőtt kezdték építeni. Ugye, a polgármesteri hivatalnak ezzel párhuzamosan egyetlen feladata volt (lett volna): el kellett volna kezdenie az eljárást a fent említett szolgáltatások bevezetése érdekében.

Aztán beütött a koronajárvány, az építők belehúztak és a tavalyi év folyamán rátették a pontot a kórházi I-re. Na de a gáz, a víz, a villany, a csatorna? Sehol!

Jelenleg éppen tele vannak a megyében levő kórházak intenzív osztályai. Növekszik a fertőzési ráta. Vagyis tényleg elkelne minden egyes szabad ágy. A vadiúj kórház pedig ott áll, mint egy emlékeztető: Románia a világ legabszurdabb helyei közé tartozik.

Na de mit mond a polgármester úr? Gyakorlatilag ugyanazt, amit hasonló helyzetben mindenki. Hogy ez a korábbi polgármester dolga lett volna, ő nem tehet semmiről, hiszen csak hat hónapja ül a bársonyszékben, de azért odatette a vállát, mert megsürgette a dolgokat. Mit is mondhatnánk erre: gratulálunk!

Hirdetés