Őrizetbe vették a gyermekre támadó nyolc kutya gazdáját. A vádak egyre súlyosabbak ellene

Szombaton az előzetes letartóztatását is kérik.

Hirdetés

Egyre súlyosabbak a vádak a sepsiszentgyörgyi állatorvos ellen, akit 24 órára őrizetbe vettek. A kovásznai rendőrség közleménye szerint a férfi az utcán talált rá a nyolc elszökött kutyája által szétmarcangolt 10 éves gyerekre, de ahelyett, hogy azonnal kórházba vitte volna, elvitte magához, és megpróbálta ő maga ellátni a kisfiú súlyos sérüléseit, miközben teával kínálgatta.

A pánikba esett állatorvos csak azután értesítette a mentőket, ami súlyosbító körülmény, hiszen a kisfiú gyakorlatilag életveszélyben volt.

Szombaton a férfi előzetes letartóztatásba helyezését is indítványozni fogják.

Mint megírtuk, a 10 éves gyerek iskolából tartott éppen haza, amikor nyolc kutya körülvette, majd rátámadtak, és alaposan összeharapdálták. A kisfiút a kutyák gazdája, egy állatorvos találta meg az utcán, az ezután történteket pedig már fent leírtuk. A rendőrség büntetőeljárást indított az állatorvos ellen testi sértés és kutyatámadás megelőzésének elmulasztása miatt, az ügyben figyelembe veszik, hogy a már több műtéten átesett gyerek legalább 55–60 napig fog lábadozni, az elszenvedett traumáról nem is beszélve.

Hirdetés