Fotó: portalsm.ro

Olyan jó, hogy végre nem városközpontban andalgó medvékről írhatunk!

Hanem egy egyszerű, hétköznapi, semmi-rendkívüli lóról. Lehet, hogy visszatérünk a normalitásba?

Hirdetés

Széles e hazában lassan már nem lehet azt mondani, hogy ha kedd, akkor medvejárás. Mert ha szerda, ha csütörtök ha vasárnap, a medvék megtöltik a falvak, városok utcáit, no meg a újságok, hírportálok oldalait.

És akkor tessék elképzelni azt a váratlan örömöt, amikor az újságíró hirtelen rábukkan egy városközpontban andalgó állatra, amely nem medve. Pontosan ez történt Szatmár központjában, a szerdai szent napon. Egyszer csak ott sétált egy ló. Nosza, az emberek értesítették a csendőrséget, hogy hahó, van itt egy nem teljesen szabályszerű járókelő. A csendőrök szépen, szabályszerűen kivonultak az állati helyszínre és, amint a szatmári sajtó közli: egy polgár segítségével (!) mozgásképtelenné tették az állatot. Ezen muszáj most kicsit nevetnünk, amint elképzeljük, hogy a marcona közegek (plusz egy polgár!) leveszik a lovat a négy lábáról…

Nos, miután megvolt a mozgásképtelenné tétel, a közegek kihívták az állategészségügyi szakikat, akik megállapították, hogy a (mozdulatlan) lóban nincs azonosító mikrocsip. Tehát nem tudni, ki a gazdi.

És most jön a legcukibb rész: az egyik csendőr vállalta, hogy eteti, altatja a kedves lovat, amíg megkerül a gazdája. Hát nem jó minden, ha a vége jó? Ó, szeretnénk még ilyen lovakról írni, medvék helyett!

Hirdetés