Olyan is van, aki szerint mikrocsipet ültetnek a fejünkbe az infravörös lázmérővel. Olyan is van, aki hallja a fejében azt a csipet!

A románok most épp az üzletek előtti lázmérést blamálják. Erre sok üzlet leállt vele. Erre az egészségügy-minisztérium berágott.

Hirdetés

Miután felröppent a hír, hogy egy csomó románnak nem tetszik az üzletek előtti infravörös hőmérővel történő lázmérés, mert mindenféle összeesküvés-elméletek vannak már ekörül is (és könnyű Katót táncba vinni), nos a nagy forgalmú bevásárlóközpontok egy része úgy döntött, mellőzi inkább ezt az intézkedést, nehogy eltántorítsák a vásárlókat a túlárazott termékeiktől.

A lázmérés elleni kifogások között a következők szerepelnek:

  • illegális (az)
  • a portásnak, aki megméri a testhőmérsékletünket egy érintésmentes, teljesen automata, semmilyen képzettséget nem igénylő készülékkel, nincs egészségügyi képzettsége
  • a készülékkel mikrocsipet ültetnek az emberek fejébe (sokan hisznek ebben, de vannak olyanok is, akik arról számoltak be, hogy ők amikor rázzák a fejüket, hallják, hogy zörög odabenn a cucc)
  • et cetera

A május 15-től életbe lépett veszélyhelyzetben elméletileg kötelező lenne mindenféle nyilvános zárt térben – beleértve az üzleteket, bevásárlóközpontokat is – a maszkviselés, illetve a belépés előtti lázmérés. Ha az alany testhőmérséklete meghaladja a 37,3-as értéket, nem engedik be a helyre, inkább azt tanácsolják neki, keresse fel a háziorvosát, és vizsgáltassa meg magát.

A Digi24 egy riportot is csinált, több bevásárlóközpontba bementek, és bizony akadt pár hely, ahol nem mérték meg a lázukat. A múltkor nekem sem mérték meg a Kauflandban.

Az egészségügyi minisztérium erre reagálva (a Digi24 riportjára, nem arra hogy nekem nem mérték meg a lázam a Kauflandban) kiadott egy közleményt, amiben hangsúlyozzák, aláhúzzák, kiemelik, valamint nem győzik hangsúlyozni, hogy márpedig ez az intézkedés kötelező a veszélyhelyzet teljes időtartama alatt. Azt is hozzáteszik persze, hogy ha valakinél az említett értéknél magasabb jön ki, érdemes egy pár perc múlva megismételni a mérést, számolni kell a hibalehetőséggel is.

Hirdetés

Szóval ne féljenek az érintésmentes lázméréstől, mert erre szükség van!

Raed Arafat belügyi államtitkár és Nelu Tătaru külön-külön is hangsúlyozták, hogy az intézkedésre feltétlenül szükség van a járvány terjedésének lassítása érdekében, a készülék használatához pedig nem szükséges semmiféle egészségügyi diploma, ez egy automata kütyü, ami annyira pofonegyszerű, hogy „akár mi is használhatjuk otthon”.

Hirdetés