Nyolcezer autót vásárolnak az állami intézmények számára egy több tízmillió eurós gigatenderen

Nem szórakozik a közbeszerzési hatóság, a lehető legtöbb intézmény számára akarja egyszerre beszerezni a járműveket.

Hirdetés

Nem lócitrommal gurigázik az Központi Közbeszerzések Országos Hatósága (ONAC): egyszerre több ezer autó megvásárlására írt ki közbeszerzési eljárást több száz állami intézmény számára, a tender értéke akár a 200 millió eurót is elérheti.

A kiírás értelmében összesen 8000, hagyományos, azaz benzin- vagy gázolajüzemű, illetve hibrid és elektromos gépkocsit kívánnak megvásárolni összesen 450 állami intézmény számára. A pályázatban feltüntették, mely intézmény számára hány autót kívánnak vásárolni.

A kétéves futamidejű eljárás várhatóan jövőre indul, miután orvosolták az esetleges óvásokat.

A közbeszerzésre nem határoztak meg pontos értéket, csupán egy becsült alsó és egy felső határt. Eszerint

az autókra összesen 50,6 millió és 193,8 millió euró közötti összeget szán az állam.

A beszerzendő járműveket négy csomagra osztották.

Az első 1956 robbanómotoros vagy hibrid járműről, a második 2833 robbanómotoros vagy hibrid SUV-ről, minis SUV-ről vagy crossoverről, a harmadik 2030 plug-in hibrid, a negyedik pedig 1215 elektromos autóról szól.

A közbeszerzési hatóság becslései szerint kettő és öt közötti cég jelentkezhet majd egyenként a négy csomagra, de

az sem kizárt, hogy az összes pályázatot ugyanaz a cég nyerje meg.

Hirdetés

A jelentkezőknek bizonyítaniuk kell, hogy az elmúlt három évben legalább 500, a kiírásban szereplőknek megfelelő járművet szállítottak már le az első, 1800-at a második, 2250-et a harmadik és 215-öt a negyedik csomag esetében.

A gigatender célja az, hogy az állami hatóságok ne össze-vissza, különböző időszakokban írjanak ki saját közbeszerzési pályázatokat, hanem az egész eljárás központilag történjen.

Ennek is betudhatóan nem az egyes intézmények konkrét igényeit mérték fel, hanem az eddigi közbeszerzések alapján állapították meg a nekik járó autók számát.

A kiírás értelmében elsősorban benzin- és gázolajüzemű autókat akarnak vásárolni, már csak azért is, mert az elektromos járművek számára még nem áll rendelkezésre elég töltőállomás.

 

Hirdetés