Fotó: Székelyhon.ro

Nocsak, újra szállni fog a füst a legendás sepsiszentgyörgyi dohánygyárból?

Az ingatlan már az önkormányzaté, de szó sincs a cigarettatermelés újraindításáról. Annál jóval egészségesebb és látványosabb terveket szövögetnek a háromszéki megyeszékhelyen.

Hirdetés

Bizonyára sokan emlékeznek még a sepsiszentgyörgyi dohánygyárra, amely az iparág hanyatlásával végül 2010-ben zárta be kapuit; ott készült többek közt a Golf, Dacia, Snagov, Mărășești és Carpați cigaretta is. A több mint 120 éves gyár épületegyüttesét az önkormányzat tavaly vásárolta meg, a héten pedig interaktív igényfelmérés kezdődött a jövőjéről – írja a Székelyhon.

Ezen a vagány honlapon be lehet „járni” a gyártelepet, de szavazni is lehet az épületek kihasználásának lehetőségeire, sőt, a saját ötleteket is el lehet küldeni.

A cél nagy vonalakban egy közösségi tér, egy korszerű turisztikai és ifjúsági központ létrehozása lenne, de itt alakítanák ki (a gyár egyik épületszárnyában) a kommunizmus rémtetteinek múzeumát is, ahol a második világháború végétől 1989 decemberéig, korszakokra bontva elevenedne meg a hazai szocializmus-kommunizmus története.

A részletekért ide érdemes kattintani.

Hirdetés