Nem működött a sorompó, egy vasutasnőnek kellett bedobnia magát, hogy leálljon a forgalom (VIDEÓval)

Egy dél-erdélyi vasúti átkelőnél történt az abszurd eset.

Hirdetés

Azt hinné az ember, hogy a romániai vasúti állapotokról már nem lehet több negatívumot elmondani, de a valóság mindig kreatívabbnak bizonyul: ezúttal Hunyad megyében, Piski határában sikerült olyan képeket rögzíteni, amelyek azt jelzik, hogy Erdélyben a 19. század óta legfeljebb visszafelé fejlődött a vasúti közlekedés.

Az eset a 7-es főúton történt: mint kiderült, kedden lerohadtak a sorompók, amelyeket nemrég szereltek fel Piski határában, a vasúti átkelőnél.

Ez természetesen veszélyes helyzetet eredményezett, hiszen a vasút keresztezi a forgalmas főutat, így valamilyen módszert ki kellett találni arra, hogy a balesetek elkerülése érdekében leállítsák a gépkocsiforgalmat.

És ekkor érkezett a felmentő sereg egy elszánt vasutasnő személyében: a vállán cipelt hordozható kordonokkal torlaszolta el a forgalmat a főúton, amikor jött a vonat, majd amikor a szerelvény elhaladt, ugyanezzel a fáradságos, de kétségtelenül hatékonynak bizonyuló módszerrel összegyűjtötte a kordonokat, és útjukra engedte a türelmetlen autósokat.

Akik egyike megörökítette a ritkán látható eljárást, hogy a szélesebb közönség is megtapasztalhassa, milyen korszerűen működtetik 2020-ban Erdélyben a közlekedési infrastruktúrát a román hatóságok.

Hirdetés