„Nem látszanak a hamutól a csillagok” – új kislemezzel és videóklippel jelentkezett a DreamFlow (VIDEÓ)

Újdonság Régenből: a fiatal zenekar friss szerzeménycsokorral indítja az évet, majd hamarosan a Bagossy Brothers Company vendégeként lép színpadra Budapesten.

Hirdetés

Akik követték a Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett Erdély Dala versenyt tavaly októberben, biztosan emlékeznek az instant szimpatikus DreamFlow zenekarra, akik végül a harmadik díjjal távoztak a komoly médiafigyelem mellett zajló megmérettetésről – az Itt boldog vagyokkal érdemelték ki –, a Csak játszom című szerzeményt pedig itt a Főtéren is bemutattuk.

A Borbély-Bartis Zsuzsanna (ének), Nagy Endre Dániel (gitár), Nagy Flórián Attila (basszusgitár) és Fülöp Ábel (dobok) alkotta szászrégeni együttes azóta elkészítette első, ötszámos kislemezét – a Bújjunk a Hold mögé itt hallgatható meg –, beharangozónak pedig egy új videó is készült a Kormos égbolt című című dalhoz.

A meglehetősen komor szöveggel megspékelt nótáról Nagy Flórián Attilát faggattuk, aki a dalszöveget is jegyzi.

„Úgy érzem, egyre inkább elhanyagoljuk a valódi értékeket, már nem figyelünk kellőképpen egymásra, de közben mind többet és többet akarunk, az élet apró, de jelentős örömeit pedig mellőzük, vagy észre sem vesszük. A csillagok és az égbolt ezeket az apró örömöket szimbolizálják a szövegben: nem tudnak fényleni, ha nem figyelünk rájuk. Erre utal a refrén is: »Nem látszanak a hamutól a csillagok«”.

Hirdetés

Az EP és az új klip megjelenése mellett a fiatal zenekarnak (Nagy Flórián egyetemista, a többiek gimnazisták) ismét van mire gyúrnia: január 26-án a budapesti A38-as hajón lépnek fel a Bagossy Brothers Company vendégeiként.

„Régóta várjuk ezt a koncertet, szeretnénk rendesen odarakni, ahogy mondani szokás. De persze utána sem áll le az élet: szeretnénk idén is egy tartalmas fesztiválszezont összehozni – szerencsére ehhez már külső, menedzseri segítséget is kaptunk. Mindig is úgy éreztük, hogy az élő fellépések kovácsolnak össze bennünket igazán, zeneileg és emberileg is. Persze továbbra is szeretnénk saját dalokat felvenni, ez is a célok közt szerepel”,

vázolta fel a szászrégeni pop-rockerek idei terveit Flórián.

A kislemezt tehát máris kipipálták, a következő lépcsőfok pedig nyilvánvalóan az első nagylemez elkészítése lesz. Ez ám a flow!

Hirdetés