Nem kispályázott egy román bűnöző: még a berlini vámhatóság raktárát is kirabolta

Természetesen nem kis összegű árut lopott onnan.

Hirdetés

Már viszonylag fiatalon igencsak nagyszabású tettekkel öregbítette a románok hírnevét Németországban egy 27 éves román férfi, aki egy bűnbanda tagjaként több nagy értékű rablásban is részt vett.

A banda pofátlansága olyan mértékben nem ismert határokat, hogy még a berlini vámhatóság raktárát is kirabolták, ahol a lefoglalt bűnjeleket (értsd: csempészárut) tartották.

A német hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs szerint a banda idén január 23. és 26. között éjszakánként tört be a raktárba, ahonnan összesen mintegy kétmillió euró értékben lopott el különböző javakat: 5,2 millió szál cigarettát és több mint nyolc tonnányi vízipipadohányt.

Ezek adózatlan termékek voltak, amelyeket a vámhatóság korábban foglalt le.

A banda nem bízott semmit a véletlenre: a lopott holmit két, korábban bérelt kamionra pakolták fel, és szintén korábban kibérelt raktárakba szállították.

Akkor buktak le, amikor április elsején el akarták adni a pipadohányt, persze jóval a piaci áron alul: a hatóságok felfigyeltek rájuk.

Hirdetés

A román rabló személyazonosságára akkor derült fény, amikor a lopott holmin megtalálták a DNS-ét.

Ennek nyomán kérték a kiadatását. A jászvásári táblabíróság még augusztusban őrizetbe vette, most pedig úgy döntött: helyt ad a német bűnügyi hatóságok kérésének, és kiadja a román rablót, hogy ott folytathassák le ellene a vizsgálatot.

Valamiért az az érzésünk, hogy jó ideig nem jut majd olcsó cigihez.

Hirdetés