Illusztráció / Pixabay

Nem irigyeljük a férfit, aki egyszerre lett koronás és influenzás

Első alkalommal fordul elő Romániában, hogy valakinél szimultán jelentkezik a két betegség.

Hirdetés

Mindannyian emlékszünk rá, hogy egy olasz férfi volt az első koronavírusos beteg Romániában, most pedig szintén egy olasz férfi az első az országban, akinél egyszerre jelentkeztek a Covid-19 és a influenza tünetei. Annyit lehet tudni a nem túl szerencsés áldozatról, hogy látogatóban tartózkodott az országban, amikor jelentkeztek nála a tünetek, melyek eléggé hasonlóak a két betegség esetében. Beigazolódott, hogy mindkét vírus jelen van a szervezetében, így jelenleg a Buzău megyei Râmnicu Sărat egyik kórházában kezelik, állapotáról nem közöltek információkat.

Az orvosok emlékeztetnek, hogy a veszélyeztetett kategóriákba tartozó betegek számára hétfőtől újra elérhetőek az influenza elleni oltások. Újabb 500 ezer adag vakcina érkezik a háziorvosokhoz, mely azoknak jár ingyenesen, akik fokozottan veszélyeztetettek.

Bár nincs elegendő oltás, így azok, akiknek nem jut, az egyedüli védekezés, ha maszkot viselnek, gyakran mosnak kezet, és keveset érintkeznek potenciális vírushordozókkal. Ezzel az elővigyázatossággal mind a koronavírus, mind az influenzát okozó vírus elkerülhető.

Hirdetés