Nem engedték ki a vécére, a vizsgateremben könnyített magán a jövendőbeli csendőr

Ha az emberre rájön a szükség, nincs mese, improvizálni kell. Hősünk végül úgy megoldotta a feladatot, hogy még a híres túlélő, Bear Grylls is belepirult volna.

Hirdetés

Azt mi is sejtjük, hogy katonás rendre számíthatnak azok a fiatalok, akik úgy döntenek, elvégeznek egy csendőraltisztképző iskolát, azt viszont mi sem gondoltuk volna, hogy a szigort már a vizsgaidőszakban túltolják a belügy tanintézményeiben.

A jelentkezők ismereteit felmérő vizsgák épp a hétvégén zajlottak – mert a fălticeni-i Petru Rareş Katonai és Csendőraltiszti Iskolában a pszichológiai felmérőn, illetve a fizikai teljesítményt firtató tesztek mellett ilyen is van –, na de a Botoșani-i megmérettetés meglehetősen emlékezetesre sikerült.

Az egyik vizsgázót ugyanis épp írásbeli közben szólította a természet,

és jelentkezett is azonnal, hogy kimenne az illemhelyre, amennyiben lehetséges, mert az ügy mindennél sürgősebbé kezd válni. Igen ám, csak a ráncos homlokú vizsgabizottság ebbe nem ment bele – a szabályzat szerint ugyanis csak akkor lehet elhagyni a termet, ha a vizsgázó beadja a dolgozatát –, és rideg könyörtelenséggel

közölték a nyugtalan fiatallal, hogy két opciója van: vagy befejezi az írást, vagy pisil.

Ekkor hősünk olyat lépett, hogy talán még a híres túlélő, Bear Grylls is belepirult volna: kiürítette az ásványvizes palackját, hogy mégse álljon ott eszköztelenül, aztán visszaült a helyére, és szépen, figyelmesen megkönnyebbült a pad alatt.

Jöhet a happy end is? Mint kiderült, igen jót tett a pisilő vizsgázónak, hogy megszabadult a stressztől: végül ő kapta a második legjobb jegyet az összes jelentkező közül…

Hirdetés