Nemcsak német polgármesterük van a temesváriaknak, hanem spanyol tanácsosuk is!

Hát mi lesz így az egységes román nemzetállammal??

Hirdetés

Mindenki felkapta a fejét, amikor kiderült, hogy Temesváron az echte, tősgyökeres németországi német, Dominic Fritz nyerte meg a polgármester-választást, mert korábban ilyesmire nem volt példa Romániában. A törvényes lehetőség persze korábban is megvolt, mivel uniós állampolgárként bárki bárhol indulhat (és nyerhet) a polgármester-választáson, ha ott él.

Na de most újabb hasonló fejleménnyel gazdagodik a választási érdekességek listája, ugyanis a szavazatok feldolgozása és az újraosztás nyomán kiderül, hogy

a temesvári városi önkormányzati testületnek lesz egy spanyol tagja is.

Az 54 éves Jorge Gonzales, aki az USR-PLUS listáján jutott be a városi tanácsba, a temesvári Jean Luis Calderon Líceum spanyoltanára. Madridban született, az 1990-es évek elején Tokióban volt spanyoltanár, majd 1994-ben Temesváron telepedett le, a városban működő Nyugati Egyetem tanársegédeként dolgozott. Rövid kolozsvári kitérő után 2000-től Temesváron dolgozik.

Gonzales oktatási ügyekkel foglalkozik majd a temesvári városi önkormányzati testületben.

Mindenesetre érdekes lesz, amikor a városvezetésben a hagyományos Poli-UTA fociháború mellett például

a Real-Bayern tengely mentén is feszültségek alakulnak ki. 🙂

Hirdetés

A 27 tagú temesvári városi önkormányzati testületben egyébként az USR-PLUS nyerte a legtöbb mandátumot, 13-at, a PNL kilencet, a PSD hármat, a Pro Románia pedig kettőt.

Az RMDSZ nem jutott be a temesvári tanácsba

Miután 2016-ban két képviselőt is sikerült a városi tanácsba juttatnia, az RMDSZ idén nem tudta megismételni a korábbi bravúrt. Az elmúlt négy évben Farkas Imre személyében még alpolgármestere is volt az RMDSZ-nek.

Hirdetés